Citaroom on suomalainen verkkokauppa, joka myy Suomesta hankittuja, käytettyjä ja hyväkuntoisia Second Hand- ja vintagetuotteita. 

Osa tuotteista on Citaroomissa uuden elämän saaneita, käytetystä materiaalista valmistettuja ja muokattuja tuotteita. 

Citaroom käyttää jo olemassa olevaa materiaalia tuotteiden valmistamiseen. Mitään tekstiiliä ei tilata tehtailta, vaan kaikki materiaali on second handia. Olemme joutuneet kuitenkin hankkimaan uutena pieniä määriä ompelulankaa, emmekä ole löytäneet valmistajaa joka tekisi 100% kierrätysmateriaalista valmistettuja vastuullisia tuotemerkkejä.

Tuotesuunnittelu perustuu Zero Waste -filosofiaan, eli kaikki suunnittelu alkaa saatavilla olevasta materiaalista.

Valmistuksessa aiheutuvan leikkuujätteen ja hukkapalojen päätymistä kaatopaikalle pyritään minimoimaan ompeluteknisin ja kaavoituksellisin keinoin. Kaikki (ylimääräinen) kerätään talteen ja pyritään käyttämään myöhemmin tulevissa tuotteissa. Tältä pohjalta alkaa taas uuden tuotteen suunnittelu.

Rajoittuneesta materiaalista johtuen jokaista tuotetta on yleensä saatavilla vain yksi kappale. Valmistusprosessi on luonnollisesti myös sarjatuotantoa hitaampaa.

Citaroom on yksi Aalto-yliopiston Finix -kestävät tekstiiliekosysteemit tutkimushankkeen yrityksistä. Lista kokoaa yhteen kotimaisia vastuullisia tekstiilialan toimijoita. Listauksen asiantuntijoidenvalitsemista yrityksistä löydät www.finix.aalto.fi/kestavavaate-kampanja.


Jos sinulla on kysymyksiä tai hyviä ideoita vastuullisuuteen liittyen, ota ihmeessä yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@citaroom.com